Monday, June 9, 2008

ประโยชน์ของอัลฟัลฟาในการดูแลสุขภาพด้านต่างๆ



Alfalfa ใด้ถูกใช้เพื่อการรักษาทางการแพทย์มาตั้งแต่ในสมัยโบราณ โดยแพทย์ชาวจีนได้ใช้ใบ Alfalfa อ่อนในการรักษาอาการย่อยไม่ปกติ เช่นเดียวกันกับแพทย์ชาวอินเดียที่ใช้ใบ และดอกสำหรับการรักษากระบวนการย่อยที่ทำงานได้น้อย นอกจากนี้

Alfalfa ยังใช้เพื่อการบำบัดโรคข้อต่ออักเสบ ชาวอินเดียนในอเมริกาเหนือได้แนะนำให้ใช้
Alfalfa ในการรักษาโรคดีซ่าน และช่วยสนับสนุนการจับตัวของเลือด แพทย์ที่ใช้สมุนไพรเพื่อการบำบัดในสหรัฐอเมริการได้แนะนำให้ใช้
Alfalfa เป็นยาสำหรับอาการย่อยไม่เป็นปกติ ภาวะโลหิตจาง เบื่ออาหารและอาการการดูดซึมอาหารไม่ดี นอกจากนี้ยังแนะนำว่า
Alfalfa มีส่วนกระตุ้นให้การหลั่งน้ำนมในแม่ดีขึ้นอีกด้วย

สารที่ประกอบอยู่ใน Alfalfa
ด้วยระบบรากที่มีประสิทธิภาพในการดูดซึมธาตุอาหารมากกว่าพืชชนิดใด ๆ เป็นผลให้ Alfalfa เป็นพืชที่มีส่วนประกอบของสารต่าง ๆ มากมาย มี กรดอะมิโน ที่จำเป็นต่อร่างกายถึง 8 ชนิด เช่น lsoleucine, Leucine, Lysine, Methionine เป็นต้น ซึ่งเป็นกรดอะมิโนที่ร่างกายไม่สามารถสร้างขึ้นเองได้ แต่จำเป็นต้องมีไว้เพื่อประโยชน์ในการสร้างเซลล์ใหม่ อีกทั้ง Alfalfa ยังมีวิตามินอีกมากมาย รวมถึง วิตามิน A, B1, B6, B8, B12, C, D, E, K, P และ U รวมทั้งยังประกอบไปด้วยเกลือแร่อีกหลากชนิด เช่น ฟอสฟอรัส โปรแตสเซียม แคลเซียม สังกะสี เซเลเนียม และแมกนีเซียม เป็นต้น และยังมีเอนไซม์หลักอีกถึง 8 ชนิด คือ ไลเปส อาเมเลล โคกุเลส อีมูลซิน อินเวอร์เคส เปอร์อ๊อกซีเตส เพดติเนส โปรตีส นอกจากนี้
Alfalfa ยังมีส่วนประกอบของสารอื่น ๆ อีก เช่น Betacarotene, Bioflavinoids, Carotene, Chlorine Chlorophyll , flavone, isoflavone, sterol และ Saponin เป็นต้น ซึ่งล้วนแต่เป็นสารที่ให้คุณต่อร่างกายด้วยกันทั้งนั้น

Alfalfa กับการใช้เพื่อสุขภาพสตรีวัยใกล้หมดประจำเดือน
สตรีวัยใกล้หมดประจำเดือน ควรรับประทาน Alfalfa เป็นประจำ
สาร isoflavone ใน Alfalfa ถูกจัดเป็นเอสโตรเจนธรรมชาติ (phytooestrogen) ในสตรีในวันใกล้หมดประจำเดือน เอสโตรเจนจะลดต่ำลงส่งผลให้เกิดการเปลี่ยนแปลงของสภาพร่างกายและภาวะกระดูกเสื่อม ไฟโต-เอสโตรเจนใน Alfalfa จะเข้าไปชดเชยเอสโตรเจนที่ต่ำลงนี้ รวมทั้ง วิตามินดี แร่ธาตุ แคลเซียมและฟอสฟอรัส ใน Alfalfa ซึ่งเป็นแร่ธาตุที่ทำให้กระดูกฟันแข็งแรง จึงลดความเสี่ยงที่จะเกิดภาวะกระดูกเสื่อม
นอกจากนี้วิตามินและแร่ธาตุใน Alfalfa จะช่วยให้ร่างกายปรับสภาพได้อย่างเหมาะสม ลดอาการผิดปรกติในช่วงนี้ของอายุ เช่น อาการร้อนวูบวาบตามตัว หงุดหงิดง่ายลงด้วย

ประโยชน์ด้านอื่นๆ ของ Alfalfa

Alfalfa กับภาวะ คลอเลสเตอรอล สูง
จากการศึกษาในห้องทดลองพบว่า สาร saponin และส่วนประกอบอื่นใน Alfalfa มีความสามารถในการยึดติดใน คลอเลสเตอรอล กับเกลือน้ำดีซึ่งจะเป็นผลช่วยป้องกันหรือชลอการดูดซึม คลอเลสเตอรอล จากอาหาร ดังนั้นจึงช่วยให้ระดับ คลอเลสเตอรอล ในเลือดต่ำ ป้องกันการเกิดภาวะการสะสมไขมันในหลอดเลือด ในการศึกษาผู้ป่วย 15 คน โดยให้ Alfalfa ขนาด 40 กรัม 3 ครั้งต่อวันเป็นเวลา 8 สัปดาห์ พบว่า คนไข้มีระดับ คลอเลสเตอรอล รวมและ คลอเลสเตอรอล แบบ LDL (คลอเลสเตอรอล ชนิดเป็นโทษ) ลดลง 17-18% ในขณะที่มีบางส่วนลดลงถึง 26-30% จึงอาจกล่าวได้ว่า Alfalfa มีส่วนช่วยในการควบคุมระดับความเข้มข้นของ คลอเลสเตอรอล ให้เป็นปกติ

Alfalfa ช่วยทำความสะอาดผิวจากภายใน
ครอโรฟิลล์ ปริมาณสูง วิตามิน และแร่ธาตุที่มีอยู่ใน Alfalfa ด้วยปริมาณที่เหมาะสม จะทำหน้าที่ขจัดของเสีย สารพิษออกจากเลือดและอวัยวะภายใน (Blood and Bowel cleanser) ลดการตกค้างของเสียตามผิวหนัง ทำให้เลือดสะอาดและไหลเวียนได้ดีขึ้นเหมาะอย่างยิ่งสำหรับผู้ที่รับประทานมากและชอบรับประทานเนื้อสัตว์ เมื่อเลือดดีขึ้นทำให้ผิวพรรณผ่องใสมีสุขภาพที่ดีตามมา นอกจากนี้ใน Alfalfa ยังมีสาร ไฟโต-เอสโตรเจน ช่วยปรับสมดุลย์ฮอร์โมนในร่างกาย ซึ่งพบว่าในคนที่มีสิวง่าย เมื่อรับประทาน Alfalfa ปริมาณการเกิดสิวจะลดลงและผิวจะดูสะอาดขึ้น

Alfalfa กับโรคกระเพาะอาหาร
มีแพทย์จำนวนมากที่ใช้ Alfalfa รักษาโรคที่เกี่ยวกับกระเพาะอาหารต่าง เช่น มีแก๊สมากในกระเพาะอาหารเกิดอาการจุกเสียดเป็นประจำ โรคแผลในกระเพาะอาหาร และโรคเบื่ออาหาร โดยพบว่า Alfalfa มีวิตามินยู ซึ่ง ดร. กาเนนท์ อาจารย์ประจำมหาวิทยาลัย สแตนฟอร์ด กล่าวว่า วิตามินยู มีศักยภาพสูงในการรักษาโรคกระเพาะ ทำให้การสมานแผลในกระเพาะดีขึ้น และการหลั่งของน้ำย่อยเป็นปกติ


Read More......

Sunday, June 1, 2008

Wheatgrass: Wonder Healers



Most people who have explored the wondrously wide avenues of self-healing have heard about wheatgrass. Wheatgrass juice has been proven over many years to benefit people in numerous ways: cleansing the lymph system, building the
blood, restoring balance in the body, removing toxic metals from the cells, nourishing the liver and kidneys and restoring vitality. One ounce of wheatgrass juice has the vitamin and mineral equivalent of 2.2 pounds of fresh vegetables. It contains most of the vitamins and minerals needed for human maintenance, including the elusive B12. Many of the benefits of wheatgrass juice stem from the fact that it is a living food, which is a complete protein with about 30 enzymes and is approximately 70% crude chlorophyll. To be effective wheatgrass juice has to be drunk immediately after juicing and, up until now, has not been easy to grow at home in the quantities required for healing, so wheatgrass has not achieved the popularity it deserves.
Healing with Wheatgrass Juice
1. Wheatgrass Juice is one of the best sources of living chlorophyll available.
2. Chlorophyll is the first product of light and, therefore, contains more light energy than any other element.
3. Wheatgrass juice is a crude chlorophyll and can be taken orally and as a colon implant without toxic side effects.
4. Chlorophyll is the basis of all plant life.
5. Wheatgrass is high in oxygen like all green plants that contain chlorophyll. The brain and all body tissues function at an optimal level in a highly-oxygenated environment.
6. Chlorophyll is anti-bacterial and can be used inside and outside the body as a healer.
7. Dr. Bernard Jensen says that it only takes minutes to digest wheatgrass juice and uses up very little body energy.
8. Science has proven that chlorophyll arrests growth and development of unfriendly bacteria.
9. Chlorophyll (wheatgrass) rebuilds the bloodstream. Studies of various animals have shown chlorophyll to be free of any toxic reaction. The red cell count was returned to normal within 4 to 5 days of the administration of chlorophyll, even in those animals which were known to be extremely anemic or low in red cell count.
10. Farmers in the Midwest who have sterile cows and bulls put them on wheatgrass to restore fertility. (The high magnesium content in chlorophyll builds enzymes that restore the sex hormones.)
11. Chlorophyll can be extracted from many plants, but wheatgrass is superior because it has been found to have over 100 elements needed by man. If grown in organic soil, it absorbs 92 of the known 102 minerals from the soil.
12. Wheatgrass has what is called the grass-juice factor, which has been shown to keep herbivorous animals alive indefinitely.
13. Dr. Ann Wigmore has been helping people get well from chronic disorders for 30 years using wheatgrass.
14. Liquid chlorophyll gets into the tissues, refines them and makes them over.
15. Wheatgrass Juice is a superior detoxification agent compared to carrot juice and other fruits and vegetables. Dr Earp-Thomas, associate of Ann Wigmore, says that 15 pounds of Wheatgrass is the equivalent of 350 pounds of carrot, lettuce, celery, and so forth.
16. Liquid chlorophyll washes drug deposits from the body.
17. Chlorophyll neutralizes toxins in the body.
18. Chlorophyll helps purify the liver.
19. Chlorophyll improves blood sugar problems.
20. In the American Journal of Surgery (1940), Benjamin Gruskin, M.D. recommends chlorophyll for its antiseptic benefits. The article suggests the following clinical uses for chlorophyll: to clear up foul smelling odors, neutralize strep infections, heal wounds, hasten skin grafting, cure chronic sinusitis, overcome chronic inner-ear inflammation and infection, reduce varicose veins and heal leg ulcers, eliminate impetigo and other scabby eruptions, heal rectal sores, successfully treat inflammation of the uterine cervix, get rid of parasitic vaginal infections, reduce typhoid fever, and cure advanced pyorrhea in many cases.
George S. Bailey, Ph.D. - "Chlorophyll, the natural plant pigment that lends its color to grass, leaves, and many of the vegetables we eat, may play an important role in prevention of certain cancers. Researchers in the early 1980s discovered that chlorophylls and related chemicals can inhibit the ability of certain DNA-damaging chemicals to cause mutations in bacteria. How might this kind of "anti-mutagenic" activity be important in cancer prevention? Molecular geneticists now know that most if not all human cancers carry mutations in one or more genes that control the rates at which individual cells divide, differentiate, or die. According to current thinking, various combinations of mutations that upset this delicate balance to favor uncontrolled cell growth can then enable this irreversibly damaged cell to form a primary cancer in the lung, liver, blood, bone, skin, or another body organ. Therefore, it seems at least theoretically possible that the anti-mutagenic power of the chlorophylls might allow them to inhibit or reduce the formation of cancers in humans. Recent progress in our laboratory and elsewhere has brought this promise closer to realization."

Read More......

อีเมลล์ติดต่อเรา :

Your Name :
Your Email :
Your Website :
Subject :
Your Message :
Highlighted fields are required